Menu

Udruga Zavjet traži ostavku Zorana Milanovića

Udruga Zavjet traži ostavku Zorana Milanovića

Udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore Zavjet Podružnica Hercegovina zatražila je ostavku hrvatskog premijera Zorana Milanovića zbog sporne izjave o karakteru Domovinskog rata koji je proteklog vikenda izazvala brojne polemike u Hrvatskoj.

"Ne želimo dolijevati ulje na vatru, ali kao branitelji, kao Hrvati, katolici, članovi udruge 'Zavjet' u Bosni i Hercegovini, oni koji su se borili za svoju Bosnu i Hercegovinu, ali i za svoju Hrvatsku, tražimo od Hrvatskog sabora da predsjednika Vlade Zorana Milanovića razriješi te dužnosti", stoji u otvorenom pismu spomenute udruge.

"Tijek događanja tih devedesetih mogli ste čuti i od pokojnog Račana, ako Vam se nije dalo slušati pokojnog predsjednika Tuđmana! Te spoznaje bi Vam bile, sigurni smo, dovoljne da nikada ne izustite neistinu da se devedesetih godina prošlog stoljeća u Hrvatskoj i na Balkanu vodio građanski rat! Takvo što može izgovoriti jugonostalgičar ili bezvjernik unitarist, time se ne brane ni Srbi koji su rat izazvali i počeli na teritoriju druge države", navodi se dalje.

Gospodine Milanoviću, poslije svega, a u korist države Hrvatske, raspustite svoju nesposobnu vladu i odstupite s tog uzvišenog i jako važnog političkog položaja u državi Hrvatskoj, poručili su iz Udrue "Zavjet".

"Za kraj ovog javnog obraćanja dajemo Vam savjet, nemojte se bar na glas pitati od kuda pravo jednoj hrvatskoj, katoličkoj, braniteljskoj udruzi iz BiH da kritizira predstavnika izvršne vlasti susjedne države. Ponovit ćemo i Vama i svima onim koji nas niječu i podcjenjuju: 'Krvarili smo i živote davali za svoju Bosnu i Hercegovinu, a jednako tako, pa i sa više emocija i srca za vječnu nam, jednu i jedinu Hrvatsku!', stoji na kraju otvorenog pisma Udruge hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore Zavjet Podružnica Hercegovina.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka