Menu

UTAKMICA ŽIVOTA HRVATSKE NBA ZVIJEZDE Rekord koševa, trica i blokada legende

UTAKMICA ŽIVOTA HRVATSKE NBA ZVIJEZDE Rekord koševa, trica i blokada legende

DRAGAN BENDER (20) u pobjedi njegova Phoenixa nad Oklahomom 114:100 odigrao je utakmicu karijere. Najmlađi igrač Sunsa briljirao je u najboljem meču otkako je prošle sezone došao u Ameriku i postavio dva vlastita rekorda.

Zabio je 20 koševa i šest trica te tako srušio vlastite najbolje dosege u ove dvije kategorije koje je postavio prije tri tjedna protiv Minnesote.

Bander je tricu gađao fantastičnih 6/8, čak 75 posto uspješnosti, a dodao je šest skokova i četiri asistencije, čime je izjednačio vlastiti rekord dodavanja, te čak tri blokade, od kojih se posebno ističe ona Russellu Westbrooku.

Iako je Devin Booker bio efikasniji (26 koševa), a kolega s klupe Josh Jackson ostvario double-double (17 koševa, 10 skokova), Bender je izabran za najboljeg igrača njegove momčadi.

Phoenixov joker s klupe prelomio je utakmicu i donio veliku pobjedu njegovoj momčadi protiv favorita predvođenih Russellom Westbrookom (26 koševa, 11 asistencija, 10 skokova) jer Sunsi su 11., a Thunder na Zapadu drži peto mjesto.

Sjajnom predstavom natjerao je trenera Triana da ga u igri drži 39 minuta, čime je Bender proveo najviše vremena na parketu od svih suigrača.
 Bender je čak 17 od 20 koševa i pet od šest trica postigao u drugom poluvremenu i tako spriječio povratak Oklahome koja je vodila samo u prvoj trećini, ali se opasno približila u trećoj, kada je došla na samo poen zaostatka.
Ali tada kreće Benderova dalekometna paljba. Prvo je tricom pokrenuo seriju njegove momčadi 14:4, ali Melo Anthony odgovara također iz daljine i gosti smanjuju na 90:82.
Ipak, Bender je nastavio trpati trice. S dvije uzastopne na početku posljednje dionice odveo je Sunse na nedostižnih 107:89.
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka