Menu

Nikola Karabatić: Srbin sam i Hrvat i jako sam ponosan na to

Nikola Karabatić: Srbin sam i Hrvat i jako sam ponosan na to
Francusku rukometnu reprezentaciju, jedinu sa stopostotnim učinkom i četiri pobjede u četiri utakmice dosadašnjeg dijela Eura, do kraja drugog kruga u zagrebačkoj Areni očekuju utakmice protiv Srbije (ponedjeljak) i Hrvatske (srijeda).
Upravo je njihov najbolji rukometaš Nikola Karabatić najbolja poveznica između Francuske, Srbije i Hrvatske. On je rođen u Nišu od majke Srpkinje Radmile, a otac Branko Hrvat je iz Vrsina kraj Trogira. Ipak, Nikola živi u Francuskoj od svoje treće godine, piše 24sata.hr.
- Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan.
Francuska je moja domovina, ali drago mi je što vučem korijene iz bivše Jugoslavije - izjavio je Karabatić za francuske medije. - Hrvatska je predivna zemlja i obožavam je. Svako sam ljeto kraj Trogira, gdje imamo kuću.
Mojim prijateljima san je otići na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da za sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu - dodao je Nikola. Francuzi protiv Srbije (18:15) ne bi smjeli imati problema. Momčad Jovice Cvetkovića ima samo jednu pobjedu protiv Islanda, a gubila je od Hrvatske, Švedske i Norveške.
- Ako use*emo protiv Srbije, opet smo na nuli i možemo ispasti. Ništa nije gotovo. Bilo bi dobro kad bismo na toj utakmici mogli malo odmoriti - dodao je Karabatić.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka