Menu

Alilović zaustavio Egipćane, Hrvatska se okreće Španjolcima

Alilović zaustavio Egipćane, Hrvatska se okreće Španjolcima

Hrvatska je rutinirano okončala četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Hrvatski su rukometaši bez većih problema svladali Egipat rezultatom 24:20, a posebno valja izdvojiti fantastičnog Mirka Alilovića koji je upisao 15 obrana te je u potpunosti zaustavio egipatski napad.

Hrvatska je utakmicu otvorila pospano, tromo. Goluža je u vatru poslao prvu sedmorku u sastavu; Duvnjak, Kopljar i Bičanić na vanjskoj liniji, Čupić i Štrlek na krilima, Vori na pivotu i Alilović na golu. Duvnjak i Kopljar nisu briljirali na samom početku utakmice, dok je Bičanić bio izrazito neprecizan. Čvrsta i izrazito gruba egipatska obrana nije dopuštala hrvatskim topovima da propucaju Hadyja Mohameda, a dugački napadi Egipta samo su još dodatno uspavali igru hrvatske reprezentacije. Ipak, Hrvatska je održavala minimalno vodstvo i bez izrazito lijepe igre otišlo se na poluvrijeme pri vodstvu Hrvatske od dva pogotka (11:9).

Hrvatski tornado u drugom dijelu pomeo Egipat

U uvodnim minutama drugog dijela, Hrvatska je eksplodirala i munjevitim je kontrama utrpala Egiptu četiri brza pogotka te se odvojila na +6. No, Goluža je tada ponovno počeo rotirati, pa je tako Stepančić napravio dvije tehničke pogreške koje su omogućile Egiptu da smanji visoku i teško stečenu prednost. Tada se ukazao Duvnjak koji je ponovno vratio visoku prednost Hrvatske. Stepančić se na "popravnom" dokazao te je zajedno s Mandalinićem i Špremom održavao visoko vodstvo. Ipak, koncentracija hrvatskih "klinaca" pala je pred kraj utakmice kada je Egipat napravio mini seriju od 4-0, ali tada su sve egipatske nade uništili Mandalinić, Ivić s dvije ključne obrane i Horvat.

Hrvatska se nakon četvrte pobjede na turniru okreće dvoboju protiv Španjolske, koja je u drugoj utakmici slavila protiv Mađarske 22:29. Utakmica između Španjolske i Hrvatske bit će izuzetno bitna zbog konačnog plasmana u skupini D. U slučaju da Hrvatska osvoji prvo mjesto igrat će s četvrtoplasiranom ekipom iz skupine C, a to je trenutačno Bjelorusija, koja će se za 4. mjesto boriti sa Saudijskom Arabijom koju vodi Nenad Kljajić. U slučaju da Hrvatska izgubi od Španjolske, onda će kao drugoplasirana momčad iz skupine D igrati protiv Srbije, Slovenije ili Poljske.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka