Menu

Marin Čilić bez polufinala Memphisa, glatko poražen od Keija Nishikorija

Marin Čilić bez polufinala Memphisa, glatko poražen od Keija Nishikorija

Marin Čilić nije uspio svladati petog nositelja Memphisa Keija Nishikorija, ubilježio je prilično uvjerljiv poraz i nastup završio u četvrtfinalu. Nishikoriju je za pobjedu trebalo manje od sat i 15 minuta te je tako turnir nakon drugog napustio i prvi nositelj...

Nakon dobrih igara na PBZ Indoorsu, Marin Čilić je unatoč dvije pobjede i dolasku u četvrtfinale za jedno koplje slabije odigrao tijekom cijelog turnira u Memphisu.

Svladao je Ivana Dodiga i Igora Sijslinga, međutim obojicu u tri seta, a posebno se mučio protiv Nizozemca u meču u kojem je spasio tri meč lopte i pobjedu upisao tek nakon dva i pol sata igre.

Upravo taj meč odnio mu je podosta svježine i nije bio u idealnom stanju za odličnog Japanca Keija Nishikorija. Još nakon pobjede protiv Sijslinga, bilo je jasno da mu takva predstava neće nikako biti dovoljna protiv petog nositelja i to se pokazalo točnim.

Tek nešto precizniji servis, ali i više neforsiranih pogrešaka. Upravo te brojne pogreške bile su i jedan od glavnih krivaca poraza, Čilić je bio prilično nervozan, a to je pokazao iskalivši se na reketu što baš i nije njegov stil.

Nishikori je prvi set uzeo breakom kod 2:2 kada se Čilić uspio izvući od 15:40, međutim nakon dvije spašene break lopte, stigla je treća koju nije uspio spasiti. Nakon toga je mogao vratiti izgubljeni servis, ali Nishikori se izvukao i do kraja seta više nije bilo pravih prilika.

Drugi set bio je prava noćna mora za Marina. Nakon što je poveo s 1:0, ušao je u priličnu krizu i u narednih pet gemova osvojio je tek četiri poena, izgubio dva servis gema i Nishikori je došao pred vrata pobjede. Bilo je jasno da Čilić u ovakvom izdanju neće moći do čudesnog preokreta i Japanac je vrlo brzo završio posao i slavio s glatkih 6:4, 6:2.

Šteta za Čilića kojem se otvorila prilika čak i za osvajanje turnira ispadanjem opasnog Milosa Raonica, međutim igra nije bila na zadovoljavajućoj razini i Nishikori je bio taj koji je to znao kazniti.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka