Menu

Promjena plana! Derbi se možda igra iza 19 sati!

  • Napisao/la  index.hr
  • 1 komentar
Promjena plana! Derbi se možda igra iza 19 sati!

Ivan Bebek tražio je odgodu, kapetani su se već dogovorili na travnjaku, ali na putu do svlačionica rodila se nova ideja. Derbi Hajduka i Dinama možda će se igrati od 19 sati! Poljud je poplavljen  nakon jakog pljuska koji je Split pogodio dva sata do utakmice.

Split više nije pod pljuskom, ali Poljud je pod vodom. Više od polovice travnjaka je neupotrebljivo, lopta ni teoretski ne može odskočiti i glavni sudac derbija nakon pregleda terena u društvu delegata Jure Zečevića nije bio zadovoljan.

Kome će više odgovarati ovakva odluka, Hajduku ili Dinamu, vidjet ćemo u ponedjeljak. Najmanje će sretni biti navijači, koje sutra čeka radni dan. Dinamovci će se povući u hotel, Zoki Mamić potvrdio je rezervaciju u Podstrani, no što će biti s skupinom Bad Blue Boysa koji su stigli u Split? Oni će predstavljati problem za splitsku policiju.

Prva vijest o eventualnoj odgodi stigla je sat vremena prije utakmice. Uvjeti na stadionu bili su "vaterpolski", standardan je to problem splitskog travnjaka. Radnici su na terenu pokušali iskopati rupe, no lopta nije mogla odskočiti na bočnim stranama igrališta. Miljenko Sakoman, direktor Dinamovog stadiona, ustvrdio je da nema uvjeta za igru na travnjaku poplavljenom u 60 posto svoje površine.

Navijači su na stadion pristizali u velikom broju, na Poljudu se očekivalo oko 20 tisuća gledatelja. Torcida će s istim žarom i sutra put stadiona, dok su navijači pristigli iz Zagreba ljutiti.

"Mi smo igrali pod snijegom, a ovdje i kiša stvara problem", požalili su se.

Travnjak se dva sata prije utakmice pretvorio u veliku lokvu. Prema pravilima HNL-a utakmica može biti odgođena za sutra u isto vrijeme. Slučaj se dogodio 2005. godine.

Iza 17 sati pred Poljud je stigao prvi autobus s navijačima Dinama, praćem vozilima interventne policije. Odgodi li se derbi za sutra, njihov ostanak u Splitu dignut će policiju na noge.

  • bbb

    Kad osuse teren, slijedi im plava poplava i puna mriza!

Komentirajte na članak

0
na vrh članka