Menu

Podzemni tuneli na Mjesecu

Mjesec je Zemljin prirodni satelit i tijelo koje je najbliže Zemlji, a njegova svjetlost stiže do Zemlje za 1,25 sekundi. Na njemu nema života, niti tekuće vode, temperatura se kreće od -160 °C noću do +120 °C danju. Ljudi su prvi puta stupili na Mjesec 21. srpnja 1969. godine u misiji Apollo 11, a do sada je bilo šest ljudskih istraživačkih skupina na Mjesecu.

Više...

Nokia 3310 (2017): drop, bager i bauštela test

Da je nova Nokia 3310 vrhunski marketinški stunt, to smo znali odmah. No s obzirom da nosi ime kultne Nokije, koja je harala tržištem početkom ovoga milenija, a iznimnu internet popularnost stekla kroz razne “memee” na 9gag-u i sličnim portalima, odlučili smo provjeriti koliko stare Nokije ima u novoj.

Više...

Prvi Teslin Model 3 sišao s proizvodne trake

Kao što je Elon Musk prije nekoliko dana i najavio, ove subote (odnosno već nedjelje po hrvatskom vremenu) prvi finalni Model 3 sišao je s proizvodne linije Tesline tvornice. Na licu mjesta je, naravno, bio i sam Musk koji je ovaj događaj popratio na svom Twitteru, objavivši prve fotografije ovog automobila – koji će i ostati u njegovom vlasništvu. Naime, prvi kupac koji je uplatio polog za Model 3 odustao je od prava na njega, te ih poklonio Musku za 46. rođendan.

Više...