Menu

VW Golf Mk2 4Motion protiv najbržih super-automobila! Svaki puta kada ekipa iz tuning

 VW Golf Mk2 4Motion protiv najbržih super-automobila!  Svaki puta kada ekipa iz tuning

O konkretnom primjerku Golfa druge generacije automobilski su mediji već ispisali kilometarske hvalospjeve, ali sve dok Boba Motoring ima inspiraciju raditi na automobilu i dalje cijediti iz njega apsolutni maksimum mi ćemo imati inspiraciju prenositi novosti o istom.

Za one koji nisu sigurni tko je Boba Kettler i njegov tim i zašto je ovaj Golf toliko poseban, ali i zašto oni koji poznaju njegov rad ime Boba instantno povezuju s nekim od najluđih tuning projekata, podsjetimo da se radi o do krajnjih granica modificiranom primjerku pogonjenom dvolitrenim benzinskim turbo motorom iz kojeg je izvučeno krajnje nenormalnih 1233 KS i 1094 Nm uz korištenje E85 bioetanola, što se dalje prenosi na cestu putem 4Motion pogona na sve kotače i mjenjačke kutije s ravnim zubima koja se u pravilu ugrađuje u trkaće automobile. Čini se da se od zadnjeg puta kada smo pisali o ovom monstrumu ništa nije promijenilo što se tiče prezentiranih brojki, ali posljednja demonstracija ipak je ukazala na poboljšano vrijeme postignuto u utrci ubrzanja na udaljenosti od četvrt milje.

Teško da bi bilo tko mogao ostati ravnodušan na instantan skok kazaljke brzinomjera pri kretanju, na zvuk koji nastaje prilikom pretvorbe fosilnih ostataka u čisti adrenalinski šok, a potom i na lakoću s kojom ovaj Golf hvata brzine koje nitko normalan ne bi mogao staviti u istu rečenicu s tim njemačkim obiteljskim vozilom. Naočigled prilično uspješno lansiranje u konačnici na papiru izgleda ovako: 8,697 sekundi traje lov na četvrt milje uz brzinu od 273 km/h, 2,53 sekunde potrebno je za ubrzanje 0-100 km/h, 3,16 sekundi za 100-200 km/h, 1,98 sekundi za 200-250 km/h i 3 sekunde za 200-270 km/h. Maksimalna brzina nije definirana iz očitih razloga, a poznato je samo da se nalazi negdje s one strane 350 km/h. Osim vrlo potentnog motora za ovakve sulude brojke zaslužna je i masa automobila koja iznosi 1180 kg. Najbolje od svega leži u činjenici da automobil i dalje vanjskim izgledom ne sugerira niti najmanje o kakvom se stroju ovdje radi.

Za slučaj da si ne možete predočiti kakvo je to nevjerojatno ubrzanje, na YouTube kanalu Boba Motoring su objavili editirani video koji usporedno prikazuje ubrzanje njihovog Golf MK2 s nekim od najbržih automobila danas, te su se na toj listi našli: BMW M5 V8/32V (560 KS), Lamborghini Huracan V10 (610 KS), Lamborghini Aventador V12 (700 KS), Bugatti Chiron V16 (1500 KS), Koenigsegg One (1360 KS), Nissan GT-R R35 (1600+ KS). Da stvar bude još bolja na listi se našao i najbrži serijski motocikl na svijetu Kavasaki Ninja H2R (300 KS) koH2R smo već mogli gledati u izravnoj borbi ubrzanja s nekim od gore navedenih najbržih superautomobila današnjice.

Dok željno očekujemo da se VW Golf Mk2 4Motion 2.0L 16V Turbo i u stvarnosti stane na crtu s gore navedenim jurilicama, morat ćemo se zadovoljiti ovim video uratkom. Za raspravu na ovu temu “što bi bilo – kad bi bilo”, pozivamo vas da se priključite u komentarima na našoj službenoj Facebook stranici.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka