Menu

Rimac u Ženevi predstavlja električnu zvijer nevjerojatne snage, evo što zasad znamo

Rimac danas u Ženevi predstavlja električnu zvijer nevjerojatne snage, evo što zasad znamo

ŽENEVSKI salon redovito donosi desetke premijernih modela, no danas će u 14.30 sve oči biti uprte prema jednom automobilu skrivenom ispod plahte. Svojih pet minuta imat će Mate Rimac i njegova nova električna zvijer.

 Nevjerojatna snaga

 
Neslužbeno ga zovu Concept_Two, a najkraće rečeno donosi bitna poboljšanja u odnosu na sve viđeno kod Concepta_One. Danas već znamo za jedno, i to izuzetno zanimljivo poboljšanje. Naime, dok je Concept_One u zadnjoj verziji davao 1.224 KS, Rimčeva raketa će davati do 1.914 KS.
Radi se o povećanju snage većem od 56%, pa samo ova informacija govori kako će performanse biti bolje, primjetno bolje. I to čak uz pretpostavku da je dio povećanja stigao kako bi anulirao sve što donosi bolji komfor i udobnost vožnje. Da, neki su se žalili na komfor, pa je Rimac to popravio.
Druga bitna novost je ipak izostavljena. Mate Rimac je u nedavno intervjuu izjavio kako automobil ipak neće imati sustav autonomije razine 4, već se radilo o medijskim nagađanjima. Priznao je da rade na tome, no još su daleko od toga da ponude potpuno autonomno vozilo.
Što je novo? Baš sve
Međutim, ono što posebno veseli je da novi model ništa ne dijeli s prethodnikom. Osim činjenice da zastupa istu ideju električnog hiperautomobila. Sve drugo je novo, od pogona i šasije do baterija, cjelokupne elektronike i infotainmenta, a to znači da se Rimac automobili i njegovih 350 zaposlenika razvijaju i imaju sposobnosti samostalno proizvesti vrhunski proizvod. Concept_Two je vidljivi dokaz što su u Rimac Automobilima radili zadnje tri godine i dokle su došli.

Dan prije premijere Rimac je otkrio snagu novog bolida, odnosno njegovih četiri elektromotora. "Što stiže sutra? Puno stvari. Između ostalog - ovo", napisao je Rimac na Facebooku uz kratki teaser video koji prikazuje da će imati nevjerojatnih 1.914 KS.

Rimac Automobili su večeras objavili i podatak o ubrzanju novog bolida - do 96 km/h ubrzavat će za manje od dvije sekunde - konkretno za 1,85 sekundi. Time bi novi Rimčev bolid po ubrzanju trebao nadmašiti i Tesla Roadster, koji ubrzava za 1,9 sekundi.

Najbrži na svijetu?

Nema sumnje, C2 neviđenom snagom pretendira na dvostruku krunu, najbržeg električnog automobila i električnog automobila s najboljim ubrzanjem. Potonje bi mogao proširiti i na konvencionalnu konkurenciju.

Ako je vjerovati Autocaru, C2 ima set baterija kapaciteta 120 kWh, a one će osigurati autonomiju od najmanje 350 km, koliko je nudio prethodnik. Naime, na doseg nije bilo pritužbi, pa je realno vjerovati kako u tom području nema bitnih pomaka.
Novi model je i estetski sazrio. Već je prvi video pokazao zanosne obline, ali i stražnji integrirani spojler kakvim se ne mogu mnogi bolidi podičiti. Dodatno, tu je kravata kao inspiracija, vjerojatno vidljiva na boku vozila. 
 
Prema zadnjim informacijama naklada modela će biti 20 primjeraka. Hoće li veća naklada značiti barem malo nižu cijenu nije poznato. 
 
"Zašto igrati po pravilima kad možeš promijeniti igru"
Podsjetimo, Rimac je svoj novi bolid najavio krajem siječnja, kratkim teaser videom u kojem su se nazirali obrisi novog modela. Iz tvrtke ga nazivaju "hiperautomobilom nove generacije", a najavljen je uz slogan "Zašto igrati po pravilima kad možeš promijeniti igru".
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka